Un cap al mafiei din Italia, căutat de autorităţi din 2013, a fost arestat sâmbătă, în timp ce urmărea la televizor meciul de fotbal Inter-Napoli, de poliţişti care s-au dat drept băieţi care livrează pizza, a informat poliţia citată de AFP, transmite Agerpres.

Poliţia italiană a anunţat cu satisfacţie prinderea "unuia dintre cei mai periculoşi criminali din Italia", Roberto Manganiello, 35 de ani, şeful unui clan afiliat la Camorra dat în urmărire pentru dublă omucidere.

El este acuzat de uciderea în octombrie 2004 a doi bărbaţi, membri ai unui clan rival, a căror asasinare a provocat răzbunarea cruntă "vendetta" între familiile rivale din cartierul napolitan Scampia, cunoscut pentru a fi stat la baza romanului lui Roberto Saviano 'Gomorra'.

Manganiello era căutat şi pentru port şi deţinere ilegală de arme şi asociere mafiotă. El a fost arestat în compania altui mafiot, un napolitan în vârstă de 30 de ani, alături de care se ascundea într-o casă clandestină a clanului în Orta di Atella (sud), de unde gestiona afacerile de trafic de droguri şi şantaj.

Cei doi se uitau la meci, pierdut de Napoli (2-0) în faţa lui Inter Milano, când agenţii au descins în apartamentul lor costumaţi în angajaţi care livrează pizza.

Manganiello, care nu era înarmat, nu a opus rezistenţă, copleşit poate, notează presa, de înfrângerea echipei sale de fotbal.

cotidianul.ro