Statele Unite ale Americii vor oferi un "răspuns ferm" în cazul unui nou test nuclear nord-coreean, a declarat luni secretarul de stat adjunct american, Antony Blinken, la câteva zile după ce Coreea de Nord a încercat fără succes să lanseze o rachetă balistică cu rază medie de acţiune, relatează Reuters

Coreea de Nord a efectuat un al patrulea test nuclear în ianuarie şi a lansat o rachetă balistică cu rază lungă de acţiune luna următoare, încălcând rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU. Noi sancţiuni ONU menite să oprească finanţarea Coreei de Nord pentru programul său nuclear au fost aprobate în unanimitate de membrii Consiliului de Securitate al ONU la începutul lunii martie în cadrul unei rezoluţii elaborate de SUA şi China.

"Va exista un răspuns ferm în cazul unui alt test nuclear nord-coreean", a declarat Blinken, aflat în vizită la Tokyo, adăugând că astfel de acţiuni întreprinse de Coreea de Nord sunt "inacceptabile".

Blinken a afirmat că Statele Unite vor lua în considerare "mai multe posibilităţi", adăugând în acelaşi timp că este "prematur" să spună exact despre ce măsuri ar putea fi vorba.