Aeroportul Schiphol din Amsterdam a fost evacuat parţial marţi noapte în urma unei alerte cu bombă, iar o persoană a fost arestată, a informat o purtătoare de cuvânt a aeroportului, citată de AFP.

Poliţia a evacuat o partea a aeroportului, precum şi hotelul Sheraton din vecinătate, iar o persoană a fost arestată", a declarat purtătoarea de cuvânt Danielle Timmer, care a adăugat că nu are alte informaţii.

Imagini transmise la posturile de televiziune au arătat membri ai poliţiei militare puternic înarmaţi patrulând în jurul aeroportului care a ridicat nivelul de securitate după atentatele comise la Bruxelles pe 22 martie.

La ora 21.45 (19.45 GMT), un individ a fost arestat în zona din faţa intrării principale a aeroportului", a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei militare, Alfred Ellwanger.

"Echipa de deminare este la faţa locului şi controlează bagajele bărbatului", a mai spus el.

Niciun zbor nu a fost afectat, a adăugat Alfred Ellwanger, iar trenurile circulă normal la gara care leagă aeroportul de restul ţării.

Deocamdată, nu se cunoaşte numărul exact al persoanelor evacuate atunci când poliţia militară a înconjurat zona, dar, a adăugat purtătorul de cuvânt, la această oră mai sunt doar câteva plecări şi sosiri.

Schiphol, aflat în vecinătatea capitalei olandeze Amsterdam, este unul dintre cele mai frecventate aeroporturi din Europa cu aproximativ 50 de milioane de pasageri anual.

VIDEO AICI

AGERPRES