Giuseppe Salvatore Riina a apărut la postul de televizune RAI pentru a promova o carte dedicată tatălui său, Toto Riina. El nu îşi condamnă tatăl, chiar dacă a ordonat să fie ucişi peste 150 de persoane cât timp a fost şeful mafiei siciliene, Cosa Nostra.

Directorii televiziunii RAI au fost convocaţi la Comisia Parlamentară anti-mafie din Italia, pentru a da explicaţii în urma interviului.

În timpul interviului Giussepe Riina, fost mafiot condamnat, a declarat că a avut o copilărie fericită, numindu-şi tatăl „o persoană extraordinară care şi-a respectat familia şi valorile tradiţionale”. Riina a refuzat să admită existenţa Mafiei, descriind-o ca „totul şi nimic ”.

Politicienii italieni şi victime al mafiei au condamnat interviul.

Salvatore Borsellino, a cărui frate Paolo a fost asasinat la ordinele lui Tito Riina, a declarat că i-a provocat silă interviul, numindu-l „o redeschidere a rănilor”.

„Nu-mi pasă dacă mâinile lui Riina şi-au mângăiat copiii. Ele sunt aceleaşi mâini acoperite de sângele inocenţilor”, a spus fostul procuror şef anti-mafie Pietro Grasso.

Bruno Vespa, un renumit om de televiziune, a susţinut acest interviu , spunând că este o perspectivă valoroasă în viaţa unei familii din lumea mafiei.

Toto Riina, fostul şef suprem al Mafiei, a fost arestat în 1993 şi momentan se află în închisoare după ce a fost condamnat pentru mai multe crime.

Digi 24