Judecătoarea Geanina Terceanu a fost eliberată din funcţie, preşedintele Klaus Iohannis semnând marţi decretul privind eliberarea din funcţia de judecător la Tribunalul Bucureşti a Geaninei Terceanu, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

Potrivit sursei citate, judecătoarea a demisionat.

Terceanu este cercetată în arest la domiciliu fiind acuzată că a cerut 220.000 euro mită pentru a da o soluţie de achitare în dosarul Transferurilor.

Judecătoarei i-a fost repartizat spre judecare dosarul transferurilor de fotbalişti, cauză în care Ioan Becali, Victor Becali şi Cristian Borcea, alături de alţi cinci oameni de fotbal, fuseseră trimişi în judecată pentru înşelăciune şi evaziune fiscală, iar aceasta a dispus achitare pentru toate infracţiunile reţinute în sarcina celor opt oameni de fotbal.

Potrivit DNA pentru a pronunţa această soluţie de achitare, Geanina Terceanu a primit de la inculpaţii Ioan şi Victor Becali şi de la suspectul Cristian Borcea, în mai multe tranşe, suma totală de 220.000 de euro, începând din aprilie 2009 şi până în mai 2012.

Hotărârea de achitare pronunţată de Geanina Terceanu a fost desfiinţată, printr-o decizie a Curţii de Apel Bucureşti, în 12 noiembrie 2012, iar Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis ulterior rejudecarea cauzei.

În martie 2014, toţi inculpaţii au primit pedepse cu executare: Cristian Borcea şi Ioan Becali - câte şase ani şi patru luni, Victor Becali - patru ani şi opt luni, Gheorghe Copos - trei ani şi opt luni, Mihai Stoica - trei ani şi şase luni, Gheorghe Neţoiu şi Jean Pădureanu - câte trei ani şi patru luni, şi Gheorghe Popescu - trei ani, o lună şi zece zile.

www.cotidianul.ro