Oficiali israelieni şi turci au manifestat prudenţă marţi, abţinându-se să facă vreun comentariu în legătură cu informaţiile difuzate anterior de Sky News, potrivit cărora gruparea jihadistă Stat Islamic (SI) ar pregăti atentate vizând copii evrei în Turcia, relatează AFP.

Informaţiile canalului britanic de televiziune intervin după ce luni autorităţile israeliene le-au recomandat cetăţenilor evrei să părăsească Turcia "cât mai repede posibil".

Stat Islamic are planuri "avansate" de asasinare a unor copii evrei în şcoli sau grădiniţe în Turcia, a relatat Sky News pe site-ul său internet, precizând că un atac ar fi iminent.

Citând responsabili ai unor servicii secrete, dar fără să precizeze din care ţară, Sky News a indicat că aceste informaţii au fost furnizate de şase membri ai grupării jihadiste, care au fost arestaţi în Turcia în ultimele zile.

Cea mai probabilă ţintă a unui atac ar putea fi sinagoga din cartierul Beyoglu din Istanbul, pe lângă care funcţionează şi o şcoală.

La solicitarea AFP, responsabili din ministerele de externe turc şi israelian, precum şi din guvernul israelian s-au abţinut să facă vreun comentariu.

Israelul le-a recomandat iniţial cetăţenilor săi să evite să se deplaseze în Turcia şi chiar a ridicat nivelul de alertă luni, fără a detalia motivele acestei decizii.

AGERPRES