Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, vine astăzi în faţa Secţiei pentru procurori a CSM pentru a susţine proiectul de management. Laura Codruţa Kovesi a fost propusă pentru reînvestirea la conducerea Direcţiei, pentru un mandat de trei ani. Avizul consultativ urmează să fie trimis ministrului Justiţiei, care va transmite propunerea preşedintelui Klaus Iohannis.

Procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie trebuia să susţină în 25 martie planul de management în faţa membrilor Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, dar interviul a fost amânat pentru luni, la cererea ministrului Justiţiei, Raluca Prună, care a trebuit să plece la Bruxelles, la Consiliul Extraordinar de Justiţie şi Afaceri Interne convocat ca urmare a atentatelor din Belgia.

Kovesi va veni luni, la ora 10:00, în faţa procurorilor din CSM pentru a prezenta realizările din cei trei ani de mandat la DNA şi obiectivele pentru următorii trei ani.

După interviul procurorului-şef al DNA, Secţia pentru procurori a CSM va trimite la Ministerul Justiţiei avizul consultativ privind reconfirmarea în funcţie a Codruţei Kovesi.

Ministrul Justiţiei anunţa, la bilanţul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, că ia act de performanţa susţinută a instituţiei şi îşi asumă propunerea de reînvestire a procurorului-şef Codruţa Kovesi, pentru ca DNA să aibă un management stabil.

Preşedintele Klaus Iohannis declara, în 3 martie, că a fost informat de propunerea ministrului Justiţiei, trimisă Consiliului Superior al Magistraturii, de reînvestire la şefia DNA a Codruţei Kovesi, şeful statului adăugând că rezultatele acestei instituţii vorbesc „de la sine”.

Digi 24