Belgienii au vrut să arate că atentatele teroriste nu-i pot ţine în casă şi nici nu aduc atingere valorilor europene, organizând un marş în condiţiile în care alerta de securitate rămâne la nivel ridicat. S-au lăsat păgubaşi şi bine au făcut, pentru că nu are rost să expună.

De altfel, primarul Bruxellesului, Yvan Mayeur, şi ministrul de interne belgian Jan Jambon solicitaseră amânarea cu câteva săptămâni a marşului programat să se desfăşoare în Piaţa Bursei din capitala Belgiei, invocând raţiuni de securitate.

"Dat fiind nivelul 3 (din 4) de alertă care rămâne în vigoare, date fiind anchetele în curs de desfăşurare (...) şi ţinând cont de mobilizarea şi capacitatea forţelor de poliţie de pe teren (...) dorim să-i invităm pe cetăţeni să nu manifesteze mâine (duminică)", a declarat într-o conferinţă de presă primarul Bruxellesului, Yvan Mayeur, invitându-i pe oameni "să-şi amâne manifestaţia pentru câteva săptămâni". Potrivit AFP, ministrul de interne Jan Jambon sprijină această iniţiativă.

Iniţial poliţia solicitase ca participanţii la miting să nu aibă asupra lor genţi de niciun fel.

Sursa> AGERPRES