Franţa a făcut apel marţi la întărirea luptei antiteroriste la nivel european, a declarat marţi ministrul de interne francez, Bernard Cazeneuve, anunţând desfăşurarea a 1.600 de poliţişti şi jandarmi suplimentar, după 'gravele atentate' de marţi de la Bruxelles, relatează AFP.

'Suntem în război', a declarat şi premierul Manuel Valls, exprimându-şi compasiunea şi 'solidaritatea' cu victimele din Belgia, în finalul unei reuniuni de urgenţă convocată de preşedintele francez Francois Hollande.

'Suntem în război, ne confruntăm cu acte de război de luni de zile în Europa. Şi în faţa acestui război, este nevoie de o mobilizare în orice moment', a declarat şeful guvernului francez, după reuniunea de urgenţă de la Palatul Elysee, la care s-a convenit asupra întăririi în continuare a măsurilor de securitate în Franţa.

La rândul său, preşedintele francez Francois Hollande a menţionat, într-un comunicat, că, 'prin intermediul atentatelor de la Bruxelles, întreaga Europă este lovită'. Europa trebuie să ia 'măsuri indispensabile în faţa gravităţii ameninţării', a adăugat şeful statului francez.

Agerpres