Cei doi suspecţi, care au reuşit să fugă în cursul operaţiunii antiteroriste efectuate marţi în cartierul Forest din Bruxelles, au fost arestaţi, informează presa belgiană, citată de site-ul cotidianului Le Figaro.

Unul dintre ei a fost arestat în timpul noptţii, iar celălalt, în cursul dimineţii de miercuri. Un alt suspect, implicat maţi în schimburi de focuri cu poliţia, şi care a fost împuşcat mortal, nu a fost încă identificat.

Poliţia federală a efectuat o nouă percheziţie miercuri dimineaţa în cartierul Forest din Bruxelles, iar locuitorii au fost evacuaţi.

Schimburi de focuri între poliţie şi presupuşi militanţi islamişti au avut loc marţi, în cartierul Forest, situat la periferia sud-vestică a oraşului Bruxelles, în cursul unor descinderi efectuate în ancheta privind atentatele comise în noiembrie 2015 la Paris. În timpul raidurilor, agenţii de poliţie au fost atacaţi cu mitraliere Kalaşnikov, iar trei dintre ei au fost răniţi. Un suspect implicat în schimburi de focuri cu poliţia a fost împuşcat mortal, iar doi dintre aceştia au reuşit să fugă, marţi, pe acoperişurile clădirilor.

Mediafax