Mai mulţi oameni politici, magistraţi şi lideri locali au fost denunţaţi luni dimineaţă la DNA. Plângerea a fost făcută de fosta noră a lui Măgureanu, care a declarat că se simte obligată să spună ceea ce ştie,  transmite Antena3.ro.

Printre cei denunţaţi se numără Crin Antonescu, Mugur Isărescu, Virgil Măgureanu, dar şi un prim-procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov şi un judecător de la Tribunalul Bucureşti.

Alina Măgureanu s-a prezentat la DNA unde a formulat mai multe denunţuri referitoare la fapte despre care are cunoştinţă din perioada în care era soţia fiului lui Virgil Măgureanu, fost şef al SRI.

„Mă simt obligată să fac acest lucru”, a declarat Alina Măgureanu, luni, la ieşirea de la DNA.

Potrivit denunţului, Crin Antonescu este vizat de mai multe fapte de corupţie şi asimilate corupţiei, comise atât de el, cât şi de soţia sa, europarlamentarul Adina Vălean, a explicat avocatul Alinei Măgureanu.

„Fals în declaraţile de avere, uz de fals, declaraţii false în înscrisuri private, trafic de influenţă, inclusiv el, cât şi Adina (Vălean - n.red.). Traficul de influenţă s-a făcut atât la Andrei Chiliman, primarul Sectorului 1 la acea vreme, cât şi la Sorin Oprescu, primarul municipiului Bucureşti. Avem şi probe”, a precizat avocatul.

Denunţul depus luni la DNA, semnat de către Alina Măgureanu, fosta noră a lui Virgil Măgureanu, împreună cu Florin Mihai Ghiulbenghian, vizează ”infracţiuni extyrem de grave comise de mai mulţi cetăţeni români în ultimii 10 ani”, potrivit unui comunicat de presă al celor doi, citat de Digi24.ro. Lista celor împotriva cărora au fost depuse plângeri îi mai include pe Dragoş Dobrescu, om de afaceri cu interese în afacerile imobiliare, Elan Schwartzenberg, om de afaceri plecat din România, fost soţ al Mihaelei Rădulescu, Carmen Daniela Dan, prefect al judeţului Teleorman, Mihai Gheorghe prim-procuror, şi Elena Brânduşa Gheorghe, judecător. Lista îl mai include şi pe primarul oraşului Bragadiru, Vasile Cimpoieru. Lista este deschisă de Crin Antonescu ”fost preşedinte interimar al României”, după cum menţionează cei doi şi de Mugur Isărescu, guvernatorul BNR.

În cursul următoarelor săptămâni vor fi depuse noi plângeri penale privind fapte ale celor reclamaţi la DNA dar şi ale altor persoane, afirmă cei doi. Comunicatul de presă remis de Alina Măgureanu şi Ghiulbenghian poartă antetul EurHONEST, Fundaţia pentru Bună Guvernanţă şi Preîntâmpinarea Corupţiei, un ONG al cărei preşedinte condus de Ghiulbenghian. Acesta este mason, om de afaceri deţinător al reţelei de case de schimb valutar Edmond, dar şi revoluţionar.

Alina Măgureanu a mai depus unele plângeri îndreptate împotriva soţului în toamna anului trecut, acuzându-l de violenţă domestică. 

cotidianul.ro