Eleva de clasa a IX-a de la Colegiul Murgoci din Brăila, care a căzut luni dimineaţă de la etajul al treilea al şcolii unde învăţa, a încercat să se sinucidă, a declarat, pentru AGERPRES, asistentul medical şef al liceului, Gina Sandu.

"Eu am ajuns lângă copil imediat după ce a am fost anunţată. Era conştientă, căzută pe partea dreaptă, cu sânge la nas, piramida nazală tumefiată şi acuza dureri de spate. Am întrebat-o cum o cheamă, ce clasă este, ca să văd dacă este ancorată în realitate. Apoi am întrebat-o: cum ai căzut? Ea mi-a răspuns: am vrut să mă omor. De ce, am întrebat-o. Pentru că asta nu este viaţă, mi-a răspuns. Am stat şi i-am supravegheat funcţiile vitale până a venit Salvarea. Am învelit-o, nu am mişcat-o, ca să nu îi agravez leziunile interne, pentru că nu ştiam ce are. După ce va ieşi din spital, am vorbit şi cu mama şi i-am recomandat să-i facă un control la psihiatrie, la psiholog. Persoanele care fac tentative de suicid atât de mari repetă astfel de gesturi. Ferească Dumnezeu, ca a doua oară, să nu îl facă definitiv", a spus Gina Sandu.

Asistentul medical şef al Colegiului Murgoci a precizat că, faţă de cazul înregistrat în urmă cu câţiva ani, tot la Colegiul Murgoci, când o elevă a căzut accidental de la primul etaj, acum gestul elevei a fost unul voit.

"Faţă de cazul pe care l-am avut cu ani în urmă, când accidental a căzut un copil de la etaj, pentru că pe vremea aceea se deschideau ferestrele în afară, acum avem de-a face cu un gest făcut intenţionat. Acum s-au schimbat ferestrele, sunt din termopan şi se deschid înăuntru', a completat Gina Sandu.

AGERPRES