O elevă de la Colegiul Naţional Gheorghe Murgoci, din Brăila, a căzut de la etajul trei al clădirii fostului internat, dintr-o sală de curs amenajată acolo. O colegă a văzut cum s-a întamplat totul şi a anunţat profesorii. Cadrele didactice au sunat la 112 şi o ambulanţă a dus-o pe elevă la Spitalul de Urgenţă din oraş.

Inspectorul şcolar general, Cătălin Canciu, a declarat că la liceu a fost demarată o anchetă internă pentru a stabili circumstanţele în care s-a produs incidentul, iar poliţia a deschis un dosar penal.

De asemenea, inspectorul a precizat că imediat după ce eleva a căzut, asistenta şcolii i-a acordat primul ajutor, iar eleva era conştientă. Eleva a suferit un traumatism de piramidă nazală şi de coloană.

„Am fost anunţaţi de conducerea şcolii la câteva minute de la producerea incidentului. M-am deplasat la Colegiul Naţional. Din relatările celor prezenţi, am înţeles că eleva avea în momentul respectiv ora de fizică. Ora se desfăşura la laboratorul de fizică. Nu putem spune, pentru că a lipsit şi de la prima oră, dacă a întârziat sau nu, care era motivul real pentru care se afla în clasă. S-a aşezat la geam şi colega care era în clasă a văzut-o în momentul în care a căzut. Imediat a fost anunţată Salvarea, poliţia. Era o elevă de 8-9, avea cam multe absenţe. Singura din clasă cu nota scăzută la purtare din cauza absenţelor nemotivate”, a spus inspectorul şcolar. 

Digi 24