Poliţiştii Capitalei efectuează miercuri 22 de percheziţii domiciliare în Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Ialomiţa, urmând să pună în aplicare 19 mandate de aducere, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală şi spălare de bani, în domeniul construcţiilor şi comerţului cu materiale de construcţii.

Prejudiciul adus bugetului consolidat al statului este estimat la 6.000.000 de euro.

"Din datele şi probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că bănuiţii, coordonând mai multe societăţi comerciale cu comportament de tip 'fantomă', au înregistrat documente fiscale privind achiziţii fictive, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale", informează un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB) remis miercuri AGERPRES.

Persoanele vizate urmează a fi audiate la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Sectorului 1.

Acţiunea se desfăşoară sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti şi beneficiază de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.