Coliziunea celor două trenuri de pasagari din sudul Germaniei, în care au murit 11 persoane, a fost cauzată de o "eroare umană", a precizat o sursă apropiată anchetei pentru agenţia de presă germană DPA.

Bilanţul accidentului feroviar din Germania a ajuns la 11 morţi şi peste 80 de răniţi, dintre care 18 se află în stare gravă. La bordurile ambelor trenuri se aflau 150 de persoane în total. Printre cei 11 morţi, se află şi mecanicii celor două trenuri şi doi controlori.

Din cauza unei curbe în care se aflau, mecanicii de tren nu au avut vizibilitate înainte ca cele două trenuri să intre în coliziune.

Un inginer mecanic, Joe Adediran, a dat o posibilă explicaţie pentru producerea accidentului feroviar.

"La prima staţie, trenul trebuie să aştepte cam cinci minute pentru ca trenul din direcţia opusă să sosească. După o vreme, trenul s-a pus în mişcare, pornind spre următoarea staţie fără a mai aştepta trenul din direcţia opusă", a precizat Adediran pentru BBC.

Cele două trenuri s-au ciocnit în apropiere de oraşul Bad Aibling, la 60 de kilometri sud-est de Munchen, în zona râului Mangfall, între staţiile Holzkirchen şi Rosenheim.