O tamponare în lanţ între zeci de automobile şi camioane, în condiţii de ceaţă densă, s-a soldat sâmbătă cu patru morţi şi 30 de răniţi, pe o autostradă, în vestul Sloveniei, a anunţat poliţia, relatează AP în pagina electronică.

Accidentul în lanţ a avut loc pe o autostradă care asigură legătura între Ljubljana, capitala ţării, şi coasta de la Adriatica. Ceaţa densă din zonă este, potrivit poliţiei, cauza probabilă a tamponărilor.

În fotografii făcute de martori oculari, preluate de presa locală, apar zeci de maşini tamponate, unele dintre ele prinse sub tiruri.

Aproximativ 70 de vehicule au fost implicate în incident, în apropiere de Senozece, la aproximativ 70 de kilometri sud-vest de Ljubljana, potrivit poliţiei.

Autostrada a rămas închisă, în timp ce echipaje de intervenţie, pompieri şi poliţie încercau să ofere ajutor şi să deblocheze zona.

Potrivit agenţiei de stat slovene STA, este vorba despre cel mai important incident de acest tip care a avut loc în istoria acestui mic stat membru UE.

O persoană cu dublă cetăţenie română/italiană a decedat în urma accidentului în lanţ din Slovenia, iar o alta a fost rănită, viaţa sa nefiind în pericol, informează Ministerul Afacerilor Externe.

Mediafax