Protestele faţă de învestirea guvernului moldovean condus de democratul Pavel Filip vor continua şi joi, au anunţat organizatorii acţiunilor de protest care au avut loc miercuri seara faţa Parlamentului de la Chişinău, relatează agenţia IPN în pagina electronică.

Chiril Moţpan, secretarul Consiliului Marii Adunări Naţionale, a declarat că, joi dimineaţă, reprezentaţii protestatarilor au fost invitaţi la discuţii la Ministerul Afacerilor Interne. El a adăugat că oamenii au fost chemaţi să se adune la ora 10.00 în Piaţa Marii Adunării Naţionale, pentru a continua să protesteze.

La rândul său, contactată de IPN, şefa serviciului de presă al Partidului Socialiştilor, Carmena Lupei, a menţionat că grupul socialiştilor, alături de susţinătorii săi, va continua şi joi acţiunile de protest din faţa Parlamentului, începând cu ora 10.00.

Totodată, liderul Partidului Politic Partidul Nostru, Renato Usatîi, şi-a îndemnat susţinătorii, prin intermediul unui mesaj video postat pe o reţea de socializare, să continue manifestaţiile şi să vină în faţa Legislativului, tot de la ora 10.00.

Miercuri, o mulţime de protestatari s-a adunat în faţa clădirii Legislativului manifestând împotriva învestirii Guvernului condus de Pavel Filip. După învestire, aceştia au înconjurat Parlamentul pentru a nu le permite deputaţilor să părăsească sediul şi pentru a impune anularea votului.

Protestatarii au forţat o uşă laterală a Parlamentului şi au pătruns în clădire, însă ulterior au fost scoşi afară de forţele de ordine. Cel puţin zece persoane, printre care şi patru poliţişti, au avut de suferit în urma altercaţiilor şi îmbrâncelilor. Printre cei agresaţi a fost şi deputatul liberal Mihai Ghimpu.

Protestul de la Parlament, organizat de Partidul Socialiştilor, Partidul Politic Partidul Nostru şi de Platforma Civică "Demnitate şi Adevăr", a durat până noaptea târziu.

Mediafax