Un cetăţean iordanian a fost declarat indezirabil de Curtea de Apel Bucureşti, din raţiuni de siguranţă naţională. Iordanianul ar avea legături cu ISIS şi i s-a interzis accesul pe teritoriul României, pentru o perioadă de 15 ani.

Curtea de Apel Bucureşti a admis marţi cererea formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti şi l-a declarat indezirabil pe cetăţeanul iordanian Jamal Abdel Jabbar Khalil, pe o perioadă de 15 ani, din raţiuni de securitate naţională. 

''La data de 28.12.2015, în urma propunerii formulate de SRI - Autoritatea Română cu competenţe în domeniul securităţii naţionale, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti a sesizat Curtea de Apel Bucureşti, conform dispoziţiilor legale ce reglementează regimul străinilor în România, pentru a aprecia asupra dispunerii măsurii de declarare ca indezirabil a cetăţeanului iordanian Jamal Abdel Jabbar Khalil, pe o perioadă de 15 ani, pentru considerente de securitate naţională'', se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti. 

În cauză au rezultat indicii temeinice conform cărora cetăţeanul iordanian a desfăşurat activităţi de natură să pună în pericol securitatea naţională, activităţi ce se încadrează în dispoziţiile Legii nr. 51/ 1991 privind siguranţa naţională şi ale Legii nr. 535/ 2004 privind prevenirea şi combaterea terorismului, precizează sursa citată.