Incendiul de pădure, izbucnit luni dimineaţa pe raza localităţii buzoiene Brăieşti, a fost complet localizat şi stins după aproape 12 de ore, cauza stabilită de pompieri fiind "foc deschis în spaţii deschise".

Au ars circa patru hectare de vegetaţie uscată şi litieră în pădure de foioase şi răşinoase.

"Incendiul a fost localizat şi stins luni seara în jurul orei 18,30, pompierii au supravegheat zona până azi dimineaţă la ora 6,20, flăcările au distrus circa patru hectare de vegetaţie uscată şi litieră în pădure de foioase şi răşinoase", a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, Vasile Prahoveanu.

Potrivit sursei citate, cauza probabilă a declanşării incendiului a fost "foc deschis în spaţii deschise, dar nu ca acţiune intenţionată".

La rândul său, purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău, comisarul Doiniţa Mihalache, a precizat pentru AGERPRES că "în cauză s-a deschis dosar penal, iar poliţia continuă cercetările pentru stabilirea împrejurării izbucnirii incendiului".

La acţiunea de stingere au participat un elicopter din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie care s-a alimentat din lacul de acumulare al Hidrocentralei de la Siriu şi circa 120 de pompieri şi voluntari cu şapte autospeciale, un ATV şi o şenilată.

AGERPRES