Dan Şova a fost adus, luni dimineata, din arest la sediul ICCJ, acolo unde face o ultima încercare de eliberare pe anul acesta. Senatorul PSD a fost încarcerat în dosarul CET Govora, pentru trafic de influenţă.

Dan Şova încearcă astăzi să obţină eliberarea din arestul preventiv. Senatorul a contestat decizia luată înainte de Crăciun de judecătorii Curţii Supreme, care au dispus prelungirea mandatului de arestare preventivă până la 1 februarie.

Decizia de astăzi nu va mai putea fi contestată.

Parlamentarul este în arest preventiv de la începutul lunii, în dosarul CET Govora, în care este acuzat că ar fi cerut şi primit 100.000 de euro ca să-şi folosească influenţa pentru a intermedia semnarea unui contract.

„În perioada octombrie 2011 - iulie 2014, inculpatul Şova Dan-Coman a pretins sume de bani şi a primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunţătoare, în schimbul traficării influenţei sale reale pe care o avea pe lângă inculpatul Bălan Mihai, director general al centralei de energie termică CET Govora SA, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unui contract de asistenţă juridică cu o anumită societate de avocatură, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună”, comunica DNA.

Dan Şova a spus la demararea cercetărilor că este nevinovat şi că DNA nu are suficiente probe care să dovedească faptul că ar fi pus presiune pe fostul director general al CET Govora astfel încât acesta să semneze, în două rânduri, un contract de asistenţă juridică de tip abonament cu o anumită casă de avocatură.