Peste 230 de persoane semnalate ca fiind dispărute sau date în urmărire la nivel naţional, dintre care 75 aveau emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, au fost găsite de poliţişti în ultima săptămână, informează Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Poliţiştii din întreaga ţară au depistat, în perioada 4- 10 decembrie, 141 persoane semnalate ca fiind dispărute, dintre care 74 de minori. Aceştia au fost încredinţaţi familiilor sau internaţi în centre pentru minori şi nu au fost victime ale vreunei infracţiuni, se precizează într-un comunicat transmis de IGPR.

În acelaşi interval, poliţiştii au găsit 91 de persoane urmărite, dintre care 75 aveau emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea. De asemenea, şase dintre persoanele prinse de poliţişti erau căutate pentru a fi arestate preventiv, patru pentru a fi internate în baza unor sentinţe penale, iar alte şase pentru punerea în executare a unor mandate europene de arestare.

La Penitenciarul Botoşani a fost încarcerat în 4 decembrie, un bărbat, de 27 de ani, din localitatea Mileanca, judeţul Botoşani, care urmează să execute cinci ani de închisoare pentru tâlhărie. Tânărul a fost prins de poliţiştii de la IPJ Botoşani, în localitatea Havârna.

Un alt bărbat, de 27 de ani, din Tulcea, a fost prins în 7 decembrie şi încarcerat în Penitenciarul Tulcea, pentru a executa o pedeapsă de cinci ani de închisoare pentru lovituri cauzatoare de moarte.

Pe 9 decembrie a fost prins de poliţişti un bărbat, de 38 ani, din Capitală, care are o condamnare de şase ani de închisoare pentru infracţiuni la regimul stupefiantelor. Bărbatul a fost încarcerat în Penitenciarul Rahova.