Ferdinand Stănescu, bulibaşa din Grajduri, judeţul Iaşi, a fost reţinut de procurorii DNA Oradea, după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea 12.000 de euro de la o persoană căreia i-a promis că va interveni pe lângă trei magistraţi din Iaşi pentru a elibera un inculpat dintr-un dosar penal

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie- Serviciul Teritorial Oradea l-au reţinut pe Ferdinand Stănescu pentru trafic de influenţă. Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, bărbatul este bulibaşa romilor din comuna Grajduri, judeţul Iaşi.

În ordonanţa procurorilor se arată că, în zilele de 22 şi 25 noiembrie şi 09 decembrie, Ferdinand Stănescu a pretins de la o persoană (denunţător în cauză), 30.000 de euro, lăsând să se creadă că are influenţă asupra a trei magistraţi din Iaşi, învestiţi cu soluţionarea unei cauze penale în care o rudă a denunţătoarei a fost trimisă în judecată, în stare de arest preventiv.

"În schimbul banilor pretinşi, suspectul a afirmat că îi va determina pe magistraţii respectivi să dispună punerea în libertate a persoanei respective. Suspectul susţinea că, fiecare dintre cele trei persoane („doi procurori şi un judecător”) urmau să primească iniţial suma de 5.000 de euro, iar, după punerea în libertate a rudei denunţătorului, încă 5.000 de euro/persoană", arată procurorii în documentul citat.

Ferdinand Stănescu a fost prins în flagrant de anchetatori, miercuri, în parcarea unui hotel din Băile Felix, în timp ce primea de la denunţător o primă tranşă de 12.000 de euro din suma pretinsă.

Bulibaşei din Grajduri i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, iar, joi, va fi dus la Tribunalului Bihor cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.