Poliţia elveţiană a arestat un membru comunist ceh al Parlamentului European şi trei cetăţeni slovaci care au încercat să retragă 350 milioane de euro (380 milioane dolari) de la o bancă folosind documente false, au declarat vineri oficiali cehi şi slovaci, relatează Reuters, potrivit Bursa. Ministrul ceh de interne Milan Chovanec a confirmat arestarea celor patru bărbaţi.
Printre aceştia se numără Miloslav Ransdorf, 62 de ani, un expert în Karl Marx şi fost profesor de filosofie care vorbeşte zece limbi şi membru al Parlamentului European de la intrarea Republicii Cehe în Uniunea Europeană în 2004.
"Autorităţile elveţiene i-au spus ambasadorului nostru că dl Ransdorf a fost eliberat (din arest), aşa că presupun că ar putea fi acum în drum spre casă", a declarat vineri Lenka Lagronova, purtătoare de cuvânt a Ministerului de Externe ceh. Ea a adăugat că politicianul nu a contactat ambasada cehă în Elveţia şi ministerul nu are alte detalii.
Potrivit media, grupul a încercat să scoată bani de la o bancă din Zurich joi, dar documentele prezentate nu se potriveau cu informaţiile din înregistrările băncii.