Baronul puisor, fost presedinte al CJ Dambovita, Florin Popescu a fost condamnat la inchisoare de ICCJ in prima instanta, ceea ce inseamna ca decizia nu este definitiva. Popescu a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare

Procurorii îl acuză pe Florin Popoescu, supranumit şi ”Baronul Puilor”, că a cerut şi primit de la administratorul unei firme peste 60 de tone de pui grill, pe care le-a distribuit ulterior cetăţenilor, în campania electorală a alegerilor locale din 2012.

Potrivit rechizitoriului, în 2012, Florin Popescu, "folosindu-şi influenţa şi autoritatea ce decurgeau din funcţiile de preşedinte al unui partid politic (PDL - n.r.), organizaţia judeţeană Dâmboviţa şi vicepreşedinte al aceleiaşi formaţiuni politice la nivel naţional, l-a determinat pe un denunţător să-i remită mai multe foloase necuvenite", mai precis cantitatea de 60.992,2 kg pui grill, în valoare de 485.500 lei, pe care ulterior a distribuit-o, în scop electoral, cetăţenilor din judeţul Dâmboviţa, cu ocazia campaniei electorale pentru alegerile locale din iunie 2012. În acea perioadă, Popescu a candidat şi el pentru obţinerea unui nou mandat în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa.  El aparasit insa PDL-ul pentru a se inscrie in PMP. S-a autosuspendat din aceasta functie cand au inceput problemele sale penal.

Anchetatorii detaliază modul în care Florin Popescu a primit puii daţi apoi cetăţenilor. Astfel, în martie 2012, un intermediar i-a transmis denunţătorului, administrator al unei firme, că se aproprie alegerile locale şi trebuie să dea filialelor locale ale partidelor politice importante câte 250.000 euro.

Denunţătorul, susţine DNA, i-a răspuns că suma este prea mare, el fiind dispus să dea cel mult câte 100.000 euro, pentru fiecare partid politic important.

Deputatul Florin Popescu a fost acuzat de DNA de fapte de coruptie pentru ca ar fi dat mita tone de pui prajit pentru a-si asigura alegerea in functia de presedinte al CJ Dambovita din partea PDL.