Autorităţile americane au emis luni un avertisment cu privire la riscul unui "atac iminent" în capitala afgană Kabul în următoarele două zile, transmit DPA şi AFP.

"Ambasada SUA la Kabul a primit informaţii credibile despre un atac iminent în oraşul Kabul în următoarele 48 de ore", afirmă un comunicat postat pe site-ul misiunii diplomatice, fără alte precizări privind ţinte sau tipuri de atacuri potenţiale.

Ambasada îi sfătuieşte cetăţenii americani să 'dovedească prudenţă maximă' în deplasările lor în Kabul.

Deteriorarea situaţiei de securitate în Afganistan a determinat ambasada SUA să interzică în ultimele luni orice deplasare pe cale terestră a angajaţilor guvernamentali americani pe teritoriul acestei ţări.

Comunicatul de luni intervine într-o perioadă de eforturi ale autorităţilor afgane de a relansa negocierile cu talibanii.

O întâlnire între preşedintele afgan Ashraf Ghani şi premierul pakistanez Nawaz Sharif este 'probabilă' în marja Conferinţei internaţionale de la Paris privind schimbările climatice, a afirmat luni un responsabil pakistanez sub rezerva anonimatului. Islamabadul este pregătit să faciliteze un proces de pace între Kabul şi talibani, a mai indicat responsabilul.

Pakistanul a găzduit o primă rundă istorică de negocieri în luna iulie, însă acestea s-au încheiat brusc după confirmarea de către talibani a morţii liderului lor, mollahul Omar, şi nu au fost reluate, scrie agerpres.ro