O femeie din Huşi este executată silit pentru suma de 3.408 lei primită în decurs de doi ani ca venit minim garantat, după ce Curtea de Conturi a descoperit, în urma unor controale, că ea nu declarase banii dintr-un cont în care erau depuse economiile făcute de mama ei pentru înmormântare.

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Vaslui execută silit o femeie din municipiul Huşi pentru că ar fi încasat ilegal, pe parcursul a doi ani, venitul minim garantat de 142 de lei pe lună, pe motiv că nu a declarat economiile făcute de mama ei pentru înmormântare şi depuse în contul femeii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, inspectorii Curţii de Conturi au dispus executarea silită a femeii pentru suma totală de 3.408 lei, întrucât, în urma unui control desfăşurat în acest an la Primăria Huşi, au descoperit pe numele femeii un depozit de peste 3.000 de lei la o unitate bancară. Orice beneficiar de ajutor social care deţine un depozit în bancă mai mare de 3.000 de lei nu mai dreptul, conform legii, la venit minim garantat.

"În urma măsurii stabilite de Curtea de Conturi, Primăria Huşi ne-a înaintat o dispoziţie de recuperare a debitului de 3.408 lei de la femeie şi, în consecinţă, am trecut la executarea silită, prin înfiinţarea de poprire pe venitul minim garantat. Asta după ce femeia, care a mărturisit că acel depozit din bancă era, de fapt, economia făcută de mama ei de-a lungul vieţii pentru a avea cu ce să fie înmormântată, şi-a făcut refăcut dosarul de ajutor social şi a fost reintrodusă în plată", a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, directorul Agenţiei Judeţene pentru Prestaţii şi Inspecţie Socială (AJPIS) Vaslui, Sorin Prepeliţă.

După recuperarea unei mici părţi din bani, AJPIS Vaslui a transmis către Finanţele Publice continuarea urmăririi debitului până la recuperarea acestuia integral, cu aplicarea de majorări şi penalităţi de întârziere, dacă femeia nu va semna un angajament de plată.