Poliţiştii dâmboviţeni fac cercetări pentru a stabili dacă în localitatea Picior de Munte există animale sălbatice deţinute ilegal, după ce o femeie a ajuns la spital cu răni provocate de muşcături, existând suspiciunea că ar fi fost atacată de lei de la o fermă a unui executor judecătoresc.

Poliţiştii din Găeşti s-au autosesizat şi fac cercetări în baza Ordonanţei de Urgenţă 57 din 2007, care prevede că este infracţiune deţinerea de animale sălbatice în afara habitatelor naturale, au declarat, marţi, pentru MEDIAFAX reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa.

Conform sursei citate, dosarul de cercetare penală în acest caz a fost deschis după ce presa a relatat că o femeie din localitatea Picior de Munte a ajuns la spital în stare gravă, după ce ar fi fost atacată de lei. Femeia, în vârstă de 31 de ani, lucra ca îngrijitoare la o fermă din localitate şi a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce a fost atacată de animale. Potrivit jurnaliştilor locali, în momentul în care echipajul medical de prim-ajutor a ajuns la femeie, aceasta ar fi afirmat că a fost atacată de lei, ulterior schimbându-şi declaraţia.

Ingrijitoarea a fost dusă la Spitalul Judeţean din Târgovişte, unde medicii au constatat că are leziuni la cap, la trunchi şi la mâini, rămânând internată. Surse medicale au declarat pentru MEDIAFAX că femeia le-a spus medicilor că a fost muşcată de câini.

Presa locală a mai relatat că leii care ar fi atacat-o pe femeie ar fi deţinuţi într-o fermă care aparţine unui executor judecătoresc şi că localnicii din Picior de Munte cunosc acest lucru, însă nu au anunţat autorităţile fiindcă le este teamă, executorul fiind o persoană foarte influentă.

Reprezentanţii Poliţiei Dâmboviţa au afirmat că oamenii legii nu au primit nicio reclamaţie cu privire la acest incident şi că dosarul de cercetare a fost deschis ca urmare a autosesizării.