Epava găsită, sâmbătă, în Masivul Postăvarul, după ce un turist a anunţat la 112 că a văzut în zona respectivă bucăţi dintr-un planor este a aparatului de zbor dispărut în 6 august, în interiorul epavei fiind găsit cadavrul pilotului Mircea Crăciun. Planorul fusese tractat de la Ghimbav şi lansat în zona Postăvarul.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Braşov, Ciprian Aldea, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX că informaţia primită la 112 de la un turist, potrivit căreia în zona Masivului Postăvarul se află bucăţi dintr-un planor, se confirmă, fiind vorba chiar despre aparatul de zbor pilotat de Mircea Crăciun şi dispărut în luna august.

Potrivit sursei citate, cadavrul pilotului a fost găsit în interiorul planorului, în stare avansată de descompunere.

Prima echipă care a sosit la locul indicat a izolat zona şi în prezent este aşteptată sosirea procurorului de caz, dar şi a unor reprezentanţi ai Poliţiei Criminalistice", a spus Ciprian Aldea.

Planorul pilotat de Mircea Crăciun, considerat cel mai bun pilot de planor de distanţă din România, a dispărut în 6 august, fiind căutat săptămâni în şir în mai multe zone din ţară, însă fără niciun rezultat. Planorul a fost închiriat de la o firmă din străinătate de către pilotul Mircea Crăciun, care îl testa pentru prima dată după asamblare.

În 6 august, membri ai Aeroclubului Braşov l-au ajutat pe pilot să se înalţe şi să decoleze din Masivul Postăvarul. Mircea Crăciun se pregătea pentru a atinge un record mondial de 1.000 de kilometri în zbor liber.