Un avocat din Baroul Dâmboviţa a fost reţinut de procurorii DNA Ploieşti, fiind acuzat că a pretins şi primit de la un denunţător sume de bani, cu promisiunea că va determina un judecător să se pronunţe favorabil într-un dosar în care acesta era cercetat.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de Direcţia Naţională Anticorupţie, procurorii DNA - Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând de joi, a inculpatei Elena Crina Ioniţă, avocat la Baroul Dâmboviţa, pentru trafic de influenţă, în formă continuată.

Conform ordonanţei procurorilor, în cursul lunilor mai şi septembrie 2014, Elena Crina Ioniţă, în calitate de avocat în Baroul Dâmboviţa, a pretins şi primit de la un martor denunţător, în doua rânduri, câte 2.500 de euro, iar în 11 noiembrie 2015, a mai pretins de la aceeaşi persoană, pentru sine sau pentru altul, suma de 5.000 de euro.

În schimbul acestor sume, avocatul a lăsat să se creadă că are influenţă şi a promis că va determina un magistrat - judecător la Tribunalul Dâmboviţa -, să pronunţe o soluţie favorabilă într-un dosar care-l privea în mod direct pe martorul denunţător.