La Derniere Heure publică prima imagine cu prima femeie terorist kamikaze în Europa: este vorba despre Hasna Aitboulahcen, în varsta de 26 de ani, care s-a detonat în blocul luat marţi cu asalt de trupele speciale franceze.

Hasna Aitboulahcen, despre care presa franceză a scris că ar fi verişoara lui Abdelhamid Abaaoud, organizatorul atentelor de vineri din Paris, s-a aruncat în aer în momentul în care trupele speciale franceze au luat cu asalt blocul din Saint-Denis, suburbie a capitalei Franţei.

Un oficial al poliţiei franceze a declarat că femeia s-a aruncat în aer după o scurtă conversaţie cu echipajul de politişti, relatează BBC. Poliţistul citat a dezvăluit că există o înregistrare audio în care un ofiţer o întreabă pe femeie unde este iubitul ei, făcând referire la Abdelhamid Abaaoud. "Nu este iubitul meu", răspunde femeia nervoasă, apoi se aud împuşcături pe fundal.

Înainte să se detoneze, femeia, care are cetăţenie franceză, ar fi strigat: "Ajutor!" În timpul raidului a murit şi Abdelhamid Abaaoud, unul dintre cei mai căutaţi oameni din lume, în ultimele zile.

protv.ro