Un secretar de stat din Ministerul Sănătăţii a fost reţinut pentru 24 de ore. Alin Ţucmeanu a fost adus de mascaţi de la sediul ministerului până la DNA, unde a fost audiat timp de opt ore. Este acuzat ca plănuia să aranjeze o licitaţie, astfel încât firma unui chirurg să câştige. Chirurgul şi-a petrecut şi el noaptea în arestul Poliţiei Capitalei.

Procurorii spun că s-ar fi folosit de funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii pentru a stabili ce firme vor câştiga licitaţia privind modernizarea Spitalului Sfântul Ioan din Bucureşti.

Ancheta a început în urma declaraţiilor medicilor de la Spitalul Sfântul Ioan. Aceştia au susţinut în faţa oamenilor legii că secretarului de stat i s-ar fi promis o sumă de bani, ca să se asigure că un contract de 2,2 milioane de lei va fi încredinţat firmei medicului Cristinel Spiridon Vodislav, chirurg la Spitalul Judeţean Ilfov. Contractul era pentru achiziţia de echipamente medicale.

Şi chirurgul a fost reţinut de procurorii de DNA, care spun că, din contractul respectiv, Cristian Spiridon Vodislav ar fi urmat să plătească o mită de 60.000 de euro doctorilor din conducerea Spitalului Sfântul Ioan.

Digi 24