Ocupanţii microbuzului implicat într-un grav accident rutier petrecut, duminică noapte, pe DN 2 E 85, la ieşirea din Râmnicu Sărat spre Focşani şi soldat cu trei morţi şi 11 răniţi sunt handbalişti la o echipă din Târgovişte.

Prefectul judeţului Buzău, George Sava, a declarat corespondentului MEDIAFAX că în microbuzul peste care s-a răsturnat un autocamion plin cu cherestea se aflau handbalişti de la Târgovişte, în urma accidentului trei persoane pierzându-şi viaţa, iar 11 fiind rănite, una dintre acestea fiind şoferul autocamionului care s-a răsturnat peste microbuzul cu handbalişti.

Conform sursei citate, din cei zece răniţi din microbuz, unul se află în stare foarte gravă şi urmează să fie transferat la un spital din Bucureşti, în acest sens autorităţile luâd legătura cu secretarul de stat Raed Arafat.

Martori aflaţi în trafic la momentul producerii accidentului au declarat că şoferul microbuzului ar fi oprit pe marginea drumului după ce ar fi sesizat o problemă la motor, iar şoferul autocamionului încărcat cu cherestea nu l-ar fi văzut la timp, autovehiculul de mare tonaj lovind violent maşina cu handbalişti şi târând-o zeci de metri până într-un şanţ de pe DN 2 E 85, pe sensul dinspre Focşani spre Buzău.

Martorii susţin că, în momentul în care a coborât din autocamion şi a văzut ce s-a întâmplat, şoferul maşinii încărcate cu lemne a leşinat, fiind preluat de o salvare SMURD şi transportat la spital.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, cele trei persoane încarcerate nu au fost scoase din microbuzul peste care este răsturnat autocamionul cu lemne, cei trei fiind decedaţi.

Cel mai probabil, în zonă urmează să fie adusă o macara care să ridice autocamionul, pentru a putea fi scoase cele trei cadavre.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, George Creţu, în urma acestui accident a fost activat planul roşu de intervenţie.

”ISU Buzău a trimis la locul accidentului şapte autospeciale, dintre care două de descarcerare, una de transport victime multiple, două ambulanţe SMURD, o autospecială de stingere incendii, o autospecială de primă intervenţie şi comandă. Forţele au fost suplimentate apoi, în sprijin venindu-ne Vrancea, cu un modul SMURD, dar şi ISU Bucuresti - Ilfov cu două autospeciale transport personal victime multiple. De asemenea, SAJ Buzău a trimis şase salvări la faţa locului", a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, George Creţu.