Două persoane, cetăţeni ungari, au murit după ce un microbuz înmatriculat în România s-a ciocnit sâmbătă cu un autoturism în Ungaria.

Microbuzul înmatriculat în România care transporta 15 persoane a lovit un autoturism în localitatea Pusztaszer, în sud-estul Ungariei.

„Consulatul General al României din Szeged a făcut încă de ieri, 14 noiembrie 2015, demersuri pe lângă autorităţile ungare competente pentru a obţine informaţii suplimentare după producerea unui accident rutier, în localitatea Pusztaszer, în care a fost implicat un microbuz care transporta 15 cetăţeni români. Potrivit constatărilor preliminare, vehiculul a lovit frontal un alt autoturism. În urma impactului, doi cetăţeni ungari aflaţi în autoturism au decedat, iar câţiva din cetăţenii români din microbuz au fost răniţi. Consulatul General din Szeged a informat că cetăţenii români răniţi au fost transportaţi la un spital din zonă. În prezent, în spital se mai află internaţi 8 cetăţeni români, dintre aceştia 6 răniţi uşor urmează a fi externaţi, iar ceilalţi 2 vor necesita mai multe zile de spitalizare.

Totodată, oficiul consular român a contactat firma de transport din România, care a confirmat faptul că un alt microbuz a sosit în Ungaria în cursul zilei de astăzi, pentru a-i transporta în România pe cetăţenii români care nu au fost răniţi şi pe cei care au fost externaţi”, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.

Accidentul s-ar fi produs după ce şoferul microbuzului românesc nu ar fi acordat prioritate autoturismului înmatriculat în Ungaria.