Serbia deţine informaţii în legătură cu un bărbat al cărui paşaport a fost găsit asupra unuia dintre atacatorii de la Paris, relatează cotidianul Blic în ediţia de duminică, prezentând o copie a documentului, informează agenţia de presă DPA.

Paşaportul îl identifică pe acest bărbat ca fiind Ahmad Almohammad, 25 de ani, afirmă Blic.

Ziarul nu divulgă sursa imaginii paşaportului, dar afirmă că agenţiile de securitate franceze au cerut asistenţă din partea Serbiei şi acces la baza ei de date ale migranţilor.

Potrivit cotidianului, sosirea lui Almohammad a fost înregistrată de autorităţile elene pe 3 octombrie. El a intrat în Serbia din Macedonia pe la Presevo la 7 octombrie şi a fost aici înregistrat.

În centrul de primire a refugiaţilor de la Presevo, el a cerut în mod oficial azil, o practică comună, dar în curând a plecat în Croaţia, potrivit Blic.

Cotidianul din Zagreb Vecernji List a informat că acelaşi bărbat a trecut în Croaţia din Serbia şi s-a înregistrat la centrul Opatovac pe 8 octombrie. Numele lui nu a declanşat o alertă, ceea ce înseamnă că el nu era etichetat pe plan internaţional ca suspect, afirmă ziarul croat.

Serbia şi Croaţia fac parte amândouă din ruta migraţiei din Balcani, prin care sute de mii de oameni, mulţi dintre ei refugiaţi din zone de război din Orientul Mijlociu, au trecut în drumul lor spre Europa de Vest, aminteşte DPA.