Poliţiştii efectuează, joi dimineaţa, opt percheziţii pe raza judeţului Ilfov şi în municipiul Bucureşti şi pun în executare 12 mandate de aducere într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, prejudiciul estimat fiind de aproximativ 1.300.000 de euro.

Potrivit unui comunicat al IPJ Ilfov, remis joi AGERPRES, percheziţiile urmăresc probarea activităţii infracţionale a 12 persoane, dintre care 11 bărbaţi şi o femeie şi au loc la domiciliile persoanelor vizate, precum si la sediul societăţii administrate de acestea.

"Din cercetări a reieşit că reprezentanţii unei firme, cu obiect de activitate comercializarea de flori, importate din Olanda, ar fi creat un circuit financiar fictiv, evidenţiind în actele contabile cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale cu scopul eludării plăţii taxelor către bugetul de stat, înfiinţând şi coordonând mai multe societăţi comerciale de tip 'fantomă'. Prejudiciul estimat adus bugetului general consolidat al statului, prin activitatea infracţională, este de aproximativ 1.300.000 de euro", precizează sursa citată.

Conform comunicatului, persoanele vizate vor fi conduse pentru audieri la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov.

Dosarul penal este instrumentat de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Ilfov, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov.