Un avion de mici dimensiuni al unei companii, la bordul căruia se aflau nouă persoane potrivit proprietarului, s-a izbit de un bloc de locuinţe marţi, un impact resimţit în zonă, iar autorităţile afirmă că nu aşteaptă să găsească supravieţuitori, relatează AP în pagina electronică.

Autorităţile nu au confirmat câte persoane se aflau la bord.

Anchetatori, care încercau să stabilească câte persoane care se afla în avionul de tip Hawker H25 jet, cu zece locuri, au confirmat doi morţi, a anunţat locotenentul Sierjie Lash, o purtătoare de cuvânt a Departamentului pompierilor din Akron. Nicio persoană nu se afla în apartamentul în care a intrat avionul, care a luat foc, a precizat ea.

Proprietarul avionului, Augusto Lewkowicz, a declarat că doi piloţi şi şapte pasageri se aflau la bordul avionului. El a spus că a discutat cu anchetatorii şi că încerca să contacteze familiile victimelor.

Avionul, care a decolat de la Dayton, urma să aterizeze pe Aeroportul Internaţional din Akron, situat la 3,2 kilometri distanţă de locul prăbuşirii.

Avionul a tăiat cabluri electrice şi de telefonie, a luat foc şi s-a rupt după impact, potrivit locotenentului Bill Haymaker din cadrul Ohio State Highway Patrol.

Aeronava a lovit un rambleu situat dincolo de bloc, iar o casă din apropiere a luat, de asemenea, foc, a declarat el. Nicio persoană nu ar fi fost rănită la sol, a adăugat acesta.

Martori au declarat că au auzit o explozie în momentul impactului. "Am auzit un zgomot puternic, iar canapeaua mea s-a zguduit de două ori", a declarat Carrie Willis, care locuieşte în zonă.

Faţada imobilului cu două etaje a fost distrusă.

O echipă complexă aştepta să intervină miercuri dimineaţa pentru a recupera corpurile victimelor. Medicul legist Lisa Kohler din ţinutul Summit a declarat marţi noaptea că autorităţile nu confirmaseră numărul persoanelor care se aflau la bord.

Anchetatori din cadrul Administraţiei Federale a Aviaţiei (FAA) şi Biroului Naţional pentru Siguranţa Transporturilor (NTSB) urmau să sosească la locul dramei, a cărei cauză era necunoscută.