Primarul comunei mehedinţene Dârvari, Vasilică Ologu, a fost reţinut pentru hărţuire sexuală, folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual şi influenţarea martorilor, după ce ar fi pretins favoruri sexuale de la două angajate ale Primăriei, iar pe una dintre ele a demis-o după ce a refuzat.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Vânju Mare a emis, marţi seară, o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pe numele primarului comunei Dârvari, Vasilică Ologu, scrie MEDIAFAX.

Potrivit prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Vânju Mare, Doina Tatomir, primarul este suspectat că ar fi pretins favoruri sexuale de la două angajate ale Primăriei, iar pentru că acestea l-au refuzat, pe una dintre ele a demis-o, iar pe cealaltă a înştiinţat-o că îi va desface contractul de muncă.

"S-a reţinut că suspectul Ologu Vasilică, primarul comunei Dârvari, profitând de funcţia sa, în mod frecvent a pretins favoruri sexuale de la două persoane de sex feminin, angajate ale Primăriei, iar pentru faptul că acestea au refuzat avansurile sexuale ale primarului, acesta a întocmit o adresă fictivă prin care informa una dintre angajate că faţă de aceasta va fi luată măsura desfacerii contractului de muncă, iar pe cealaltă parte vătămată a demis-o din funcţia pe care o deţinea în cadrul Primăriei", a declarat, miercuri, prim- procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vânju Mare, Doina Tatomir.

Totodată, după ce femeile au depus plângeri la Parchet împotriva primarului, acesta ar fi influenţat martorii citaţi în dosar, pentru ca aceştia să dea declaraţii în favoarea sa.

"Se mai reţine în sarcina suspectului că în cursul cercetărilor a influenţat martorii cauzei să dea declaraţii mincinoase. Se efectuează cercetări pentru trei infracţiuni: hărţuire sexuală, influenţarea martorilor şi folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual", a declarat Tatomir.

Cele trei persoane influenţate de primar să dea declaraţii în favoarea sa au vârste cuprinse între 31 şi 61 de ani şi sunt cercetate în libertate, pentru mărturie mincinoasă.

Primarul Vasilică Ologu a fost dus, marţi seară, în Arestul Poliţiei Judeţene Mehedinţi, iar în cursul zilei de miercuri, acesta urmează să fie prezentat Judecătoriei Vânju Mare, cu propunere de arestare preventivă.

Şi la începutul lunii septembrie, primarul Vasilică Ologu a fost reţinut pentru 24 de ore, după ce poliţiştii de la Secţia Vânju Mare l-au prins conducând microbuzul şcolii pe drumul judeţean 562, deşi nu are permis de conducere pentru nicio categorie.

Edilul se afla singur în microbuzul şcolar ce aparţine Primăriei Dârvari şi le-a declarat poliţiştilor că a luat autovehiculul pentru a face anumite verificări tehnice.

Ulterior, instanţa a decis ca el să fie cercetat sub control judiciar, pentru conducerea unui autovehicul fără a avea permis.

Atunci, surse judiciare declarau că edilul era cercetat de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vânju Mare şi într-un alt dosar, pentru hărţuire sexuală, după ce, în urmă cu câteva luni, mai multe angajate ale Primăriei Dârvari au depus plângeri împotriva acestuia.

Vasilică Ologu se află la primul mandat de primar, el candidând din partea PDL.