Unul dintre patronii clubului Colectiv, Alin George Anastasescu, a fost reţinut pentru 24 de ore de procurori şi va fi dus în Arestul Central al Poliţiei Capitalei. Ceilalţi doi, Costin Mincu şi Paul Gancea sunt, în continuare, la audieri. Cei trei patroni ai clubului Colectiv au fost aduşi cu mandat la Parchetul General, pentru a fi audiaţi în calitate de suspecţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. Sâmbătă dimineaţă, cei trei acţionari au dat primele explicaţii în faţa procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Procurorii au început, astăzi, audierile la Parchetul General în dosarul penal deschis, iniţial, în rem pentru faptele de omor calificat şi distrugere calificată, după ce 31 de persoane şi-au pierdut viaţa şi peste 150 au fost rănite în urma incendiului izbugnit, vineri noapte, în clubul Colectiv. Totodată, mai multe victime care au suferit răni minore au venit, astăzi, în faţa procurorilor şi poliţiştilor criminalişti pentru a da detalii despre tragedia de vineri noapte, care ar putea să îi ajute pe anchetatori în acest dosar.

Conform noului Cod Penal, pedeapsa maximă pentru ucidere din culpă este de şapte ani de închisoare, mai blândă decât cea prevăzută în cazul omorului calificat, care se pedepseşte cu închisoare între 15 şi 25 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi sau detenţiune pe viaţă.

Alin Anastasescu, cel care deţine cel mai mare pachet de acţiuni, dintre cei trei acţionari ai clubului, a fost reţinut pentru 24 de ore. Acesta a fost scos cu cătuşe din sediul Parchetului General şi dus în Arestul Central al Poliţiei Capitalei. Nu a făcut declaraţii pentru jurnalişti. În continuare la audieri sunt ceilalţi doi acţionari ai clubului Colectiv