Mitzura Arghezi, fiica lui Tudor Arghezi şi fost parlamentar al României, a murit, marţi, la vârsta de 90 de ani. Mitzura Arghezi a avut în ultimii ani mai multe probleme de sănătate, din cauza vârstei înaintate, iar în ultimele luni a fost internată într-o instituţie specializată pe geriatrie şi pe nevoile speciale ale persoanelor vârstnice.
Mitzura Arghezi ar fi împlinit pe 10 decembrie vârsta de 91 de ani. Ea a fost deputat al României în legislaturile 1996-2000 şi 2000-2004, pe listele PRM. Între anii 2005-2010, Mitzura Arghezi a fost membru în Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune din partea PRM. De asemenea, Mitzura Arghezi este cunoscută şi ca actriţă. A jucat în peste 100 de piese de teatru şi 18 filme.
În ultimele luni, Mitzura Arghezi a fost internată într-un cămin de bătrâni privat din Sectorul 1 al Capitalei, în care a fost internată de Traian Radu, un bărbat în vârstă de 75 de ani, care a îngrijit-o în ultimii ani şi pe care aceasta l-a trecut în testament drept moştenitor.