Cadavrele a 43 de migranţi au fost descoperite pe coasta libiană şi ar mai putea să apară şi altele după ce o ambarcaţiune s-a scufundat, a anunţat duminică Crucea Roşie libiană, transmite AFP.

'Localnicii ne-au informat despre cadavrele care se aflau pe plajele din zona portului Zliten (la 160 kilometri est de capitala Tripoli). Acolo am descoperit iniţial 25 de cadavre, iar apoi altele patru', a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al Crucii Roşii, Mohamad Al-Misrati.

Acesta nu a putut da detalii privind ţările de origine ale persoanelor decedate, dar agenţia oficială de presă a autorităţilor libiene de la Tripoli a precizat că migranţii proveneau din mai multe ţări din Africa.

Alte 14 trupuri neînsufleţite au fost găsite în apropierea oraşului portuar Khoms (la 120 kilometri est de Tripoli), conform Crucii Roşii libiene

'Am primit informaţii că sunt cadavre pe plaja Siline' în apropiere de Khoms, a afirmat pentru AFP Fawzi Abdel-Aal, purtător de cuvânt al Crucii Roşii libiene la Khoms, şi care a adăugat că ar fi vorba despre migranţi originari din mai multe ţări africane.

Conform surselor de la Crucea Roşie,victimele se aflau într-o ambarcaţiune care a naufragiat în apropiere de Zliten.