Cel puţin 13 de persoane au fost ucise într-un raid al aviaţiei ruse care a lovit un spital de campanie din nord-vestul Siriei, a anunţat miercuri Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), relatează AFP.

13 persoane au fost ucise într-un raid al aviaţiei ruse care a lovit marţi un spital de campanie din localitatea Sarmine, printre persoanele ucise numărându-se şi un kinetoterapeut, un gardian şi un membru al apărării civile’, a precizat ONG-ul cu sediul în Marea Britanie, care dispune de o reţea largă de surse pe întreg teritoriul Siriei.

Situată în provincia Idleb, clinica a fost ‘deteriorată considerabil’ de loviturile aeriene, a confirmat un angajat al Syrian-American Medical Society (SAMS), care administrează spitalul de campanie.

‘Ieri (marţi), o structură a SAMS în apropiere de Sarmine, la Idleb, a fost atinsă de o lovitură aeriană. Conform primelor informaţii de pe teren, am pierdut doi angajaţi ai spitalului, un kinetoterapeut şi un infirmier’, a afirmat angajatul sub rezerva anonimatului, care nu a precizat dacă loviturile au fost lansate de avioane ruseşti.

Ministerul rus al Apărării a anunţat miercuri că a lansat raiduri asupra Sarmine, însă nu a menţionat şi dacă spitalul a fost atins.

Aviaţia rusă a efectuat, de la începutul intervenţiei militare în Siria pe 30 septembrie, peste 500 de raiduri în care au fost ucise peste 370 de persoane, dintre care cel puţin 127 sunt civili, potrivit OSDO.