Treisprezece persoane au murit în urma furtunilor violente şi a inundaţiilor care au cuprins sâmbătă Coasta de Azur, sud-estul Franţei, potrivit unui bilanţ provizoriu al autorităţilor locale, scrie AFP.

Inundaţiile puternice au cuprins şi străzile din oraşele Cannes şi Nisa. Primarul oraşului Cannes David Lisnard a precizat că anumite autovehicule au ajuns în apa mării din cauza inundaţiilor, descriind gravitatea situaţiei. 'Am salvat foarte mulţi oameni, însă trebuie să rămânem vigilenţi mai ales că în astfel de situaţii pot apărea jafurile', a mai declarat David Lisnard, confirmând că există un plan de urgenţă în astfel de situaţii în care sunt implicate poliţia, serviciile municipale şi forţele pentru situaţii de urgenţă.

Ministrul de interne Bernard Cazeneuve se va deplasa duminică la faţa locului pentru a discuta cu cei implicaţi în gestionarea situaţiei, a anunţat purtătorul de cuvânt al ministerului de interne.

Potrivit autorităţilor, bilanţul victimelor s-ar putea modifica, în zona cea mai afectată de inundaţii peste 35.000 de locuinţe nu au energie electrică. O parte din autostrada A8 este inundată, iar Societatea Naţională a Căilor Ferate Franceze (SNCF) a transmis că peste 12 trenuri cu pasageri sunt blocate în diferite gări din sud-estul Franţei.

Preşedintele francez Fracois Hollande a transmis solidaritatea naţiunii franceze şi a prezentat condoleanţele sale pentru rudele victimelor. Premierul Manuel Valls şi-a exprimat susţinerea faţă de familiile îndoliate.