Rebeli sirieni care opun rezistenţă armată regimului preşedintelui Bashar al-Assad susţin că ar fi doborât joi un avion de vânătoare rus Su-25 implicat în operaţiunea aeriană demarată în sprijinul actualei puteri de la Damasc, conform unei înregistrări video apărute pe Internet, relatează agenţia de presă Unian.

În această înregistrare poate fi văzut un avion militar care pierde din altitudine, fără însă a se putea constata prejudicii. În textul care însoţeşte imaginea se afirmă însă că rebelii sirieni au doborât un avion militar în zona provinciei Hama, unde aviaţia rusă a bombardat anterior mai multe ţinte.

După transmiterea imaginilor, o voce le comentează în limba arabă, dar autenticitatea acestei înregistrări nu a putut fi stabilită.

Kremlinul nu a dorit să facă vreun comentariu cu privire la această înregistrare apărută pe YouTube.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin, a recomandat presei să se axeze pe informaţiile difuzate oficial de autorităţile moscovite. 'Eu nu comentez YouTube-ul. Vă propun să vă orientaţi după informaţiile Ministerului rus al Apărării', le-a spus Peskov jurnaliştilor acreditaţi pe lângă Kremlin, potrivit RIA Novosti.

Puteţi accesa imaginile postate pe Youtube AICI