Doi soldaţi turci şi-au pierdut viaţa, iar alţi trei au fost răniţi marţi în sud-estul Turciei în explozia unei bombe care a lovit maşina lor, un atac atribuit rebelilor kurzi din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), a anunţat armata, potrivit AFP. 

Soldaţii au fost ucişi de o bombă amplasată pe marginea unui drum din districtul Semdinli, în provincia Hakkari, a precizat sursa respectivă. 

Pe de altă parte, marţi, o bombă aşezată de rebeli din PKK pe un drum din provincia Batman (sud-est) a explodat la trecerea unei maşini a poliţiei, omorând un poliţist şi rănind alţi opt, a informat agenţia oficială de presă Anatolia. 

Guvernul de la Ankara a lansat la sfârşitul lunii iulie o vastă ofensivă contra bastioanelor PKK, în sud-estul Turciei şi în nordul Irakului, unde s-au refugiat rebelii. La rândul său, organizaţia kurdă şi-a înmulţit atacurile, omorând zeci de poliţişti şi soldaţi în ritm aproape zilnic. 

Mass-media guvernamentale estimează că din iulie aproape 150 de soldaţi şi poliţişti şi-au pierdut viaţa în atacuri atribuite PKK, în timp ce au fost ucişi peste 1.300 de rebeli, mai scrie AFP