Austria a reintrodus temporar, luni, controale la frontiera cu Ungaria, iar armata austriacă a mobilizat aproximativ 2.200 de militari pentru ajutarea poliţiei de frontieră, pe fondul afluxului de imigranţi, anunţă Guvernul de la Viena.

Guvernul Austriei a explicat că decizia este o reacţie la măsurile luate de Germania la frontiera comună. Autorităţile germane au instituit, duminică, verificări temporare la frontiera cu Austria.

"Dacă Germania efectuează controale la frontieră, atunci şi Austria trebuie să intensifice verificările, în interesul populaţiei locale, şi exact asta facem", a declarat vicecancelarul Reinhold Mitterlehner în cursul unei conferinţe de presă organizate la Viena.

"Acesta va fi un semnal clar pentru cei afectaţi de haosul de la frontiere că astfel de situaţii nu se vor repeta în viitor", a spus Mitterlehner.

Coloane de maşini de câţiva kilometri se înregistrează de câteva săptămâni la punctele de trecere a frontierei dintre Ungaria şi Austria.

Cancelarul Austriei, Werner Faymann, a declarat, potrivit presei de la Viena, că circa 2.200 de militari vor fi mobilizaţi la frontiera cu Ungaria pentru a ajuta agenţii poliţiei.

Mediafax