Poliţia daneză a oprit trenurile care soseau din Germania în cadrul unui demers de a înregistra şi controla afluxul de solicitanţi de azil şi imigranţi care doresc să ajungă în Suedia, transmite Agerpres.

Compania feroviară daneză DSB a anunţat miercuri că a suspendat, la ordinul poliţiei, toate legăturile cu Germania, după refuzul a sute de imigranţi de a coborî din trenuri.

„Poliţia ne-a cerut să facem acest lucru”, a indicat un purtător de cuvânt al DSB. 

Poliţia daneză a închis miercuri şi autostrada ce face legătura între Danemarca şi Germania după ce aproximativ 300 de imigranţi, între care copii, au tranzitat teritoriul danez. 

Mulţi imigranţi vin din Germania în Danemarca pentru a ajunge în Suedia, care are una dintre cele mai deschise politici din Europa faţă de solicitanţii de azil. Mulţi dintre ei au refuzat să se înregistreze în Danemarca, unde guvernul de centru-dreapta a tăiat ajutoarele sociale pentru refugiaţi. 

Potrivit poliţiei daneze, aproximativ 200 de imigranţi aflaţi în trei trenuri care sosiseră din Germania au refuzat să coboare din vagoane în oraşul danez Rodby, temându-se că fiind înregistraţi de poliţie ar putea fi forţaţi să solicite azil mai degrabă în Danemarca decât în Suedia. 

Germania şi Suedia s-au aflat printre principalele destinaţii pentru cei care doresc să depună cereri de azil, în timp ce Danemarca a introdus în ultimii ani restricţii mai dure. 

Parlamentul danez a aprobat săptămâna trecută tăierea ajutoarelor sociale pentru noii refugiaţi în cadrul demersului guvernului de a face ţara mai puţin atractivă pentru solicitanţii de azil. Luni, guvernul danez a plasat anunţuri în trei ziare libaneze prezentând măsurile luate.

De duminică, cel puţin 1.500 de persoane au sosit din Germania în cadrul unor grupuri care încearcă să se refugieze în Europa, o mare parte din cauza conflictelor din Siria şi Irak.

Digi 24