Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat marţi că primarul Sorin Oprescu nu a fost oprit de anchetatori în momentul în care a luat banii, din considerente de tactică a anchetei, acesta fiind percheziţionat corporal în sediul DNA.

"La suspectul Oprescu nu s-a aplicat procedura flagrantă conform Codului de procedură penală. (...) Din considerente de tactică a anchetei, nu a fost oprit în momentul săvârşirii presupusei fapte, ci imediat după. A fost citat cu mandat de aducere. Ca şi un detaliu tehnic, potrivit Codului de procedură penală, nu se pot efectua percheziţii domiciliare, după orele 20,00, deci percheziţiile pe timp de noapte. Având în vedere că în această cauză sunt suspectate şi alte persoane, din considerente de anchetă, acesta a fost citat cu mandat de aducere la scurt timp după comiterea presupusei fapte", a declarat procurorul şef al DNA.

Kovesi a explicat că o parte din bani a fost găsită cu ocazia percheziţiei corporale asupra lui Oprescu, o parte la domiciliul acestuia, iar o altă parte din bani a fost găsită asupra unui martor, care a fost audiat în aceeaşi zi.

Laura Kovesi a mai spus că percheziţia corporală asupra lui Oprescu a fost efectuată la sediul DNA.

"Ordonanţa de reţinere a fost emisă la ora 12,33, timp în care, de la momentul în care a fost citat, până s-a emis ordonanţa de reţinere, s-a efectuat o percheziţie corporală, i s-au adus la cunoştinţă învinuirile şi a fost audiat în prezenţa avocaţilor. Ce este important, toate activităţile procedurale care au avut loc în acest dosar au fost verificate de instanţa de judecată cu ocazia judecării propunerii de arestare preventivă. Procurorii au respectat toate procedurile legale, în ceea ce priveşte derularea acestei anchete", a adăugat procurorul şef al DNA.

Sorin Oprescu a fost arestat sâmbătă noapte pentru 30 de zile, el fiind acuzat de procurorii DNA de luare de mită.