Surorile Serena Williams, principala favorită, şi Venus Williams, cap de serie numărul 23, vor fi adversare în sferturile de finală ale turneului de tenis US Open, ultimul de Mare Şlem al anului, după victorii destul de facile obţinute, duminică, în optimi, la Flushing Meadows.

Serena, numărul unu mondial, care este sora mai mică, a dispus de o compatrioată, Madison Keys, cu 6-3, 6-3, după doar 70 de minute de joc, acesta fiind cel mai bun meci al său de la începutul turneului newyorkez.

Venus Williams a fost şi mai expeditivă în faţa revelaţiei estoniene Anett Kontaveit, numărul 152 mondial, venită din calificări, de care a trecut cu 6-2, 6-1.

Va fi pentru a 27-a oară când cele două surori se înfruntă la un turneu de tenis (simplu), prima confruntare având loc în 1998. Serena (33 ani) conduce cu 15-11 la general, câştigând şase din ultimele şapte dueluri. Anul acesta cele două americance au fost adversare în optimi la Wimbledon, când Serena s-a impus cu 6-3, 6-3.

''Venus joacă foarte bine în acest moment şi va trebui să fac cel mai bun tenis al meu, dar e bine, pentru că o Williams va fi sigur în semifinale'', a subliniat Serena.

Regina tenisului, care a câştigat anul acesta Australian Open, Roland Garros şi Wimbledon, poate deveni prima jucătoare care realizează Marele Şlem după Steffi Graf în 1988.

''Nu resimt nicio presiune, pentru că am reuşit deja 'Serena Slam' (patru titluri majore consecutive pe parcursul a două sezoane, n. red.), obiectivul meu, plus că, alt lucru, este să câştig pentru a patra oară consecutiv titlul aici (US Open, n. red.)'', a mai spus Serena.

Kristina Mladenovic a reuşit şi ea performanţa de a ajunge în sferturi, după o victorie în trei seturi în faţa rusoaicei Ekaterina Makarova, cu 7-6 (7/2), 4-6, 6-1.

Rezultatele înregistrate duminică, în optimile probei feminine de simplu:
Serena Williams (SUA/N. 1) — Madison Keys (SUA/N. 19) 6-3, 6-3
Venus Williams (SUA/N.23) — Anett Kontaveit (Estonia) 6-2, 6-1
Kristina Mladenovic (Franţa) — Ekaterina Makarova (Rusia/N.13) 7-6 (7/2), 4-6, 6-1
Roberta Vinci (Italia) — Eugenie Bouchard (Canada/N.25) (forfait Bouchard)