Procurorii DNA efectuează duminică percheziţii la mai multe persoane implicate în cazul primarului Capitalei, Sorin Oprescu. Percheziţiile au început la ora 6.00 şi au loc la domiciliul primarului şi respectiv a altor persoane, dar şi la trei instituţii publice: Primăria Capitalei, Administraţia cimitirelor şi Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti.

Comunicat DNA:

Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de Combatere a Corupţiei efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, comise în perioada 2013 – 2015. În cursul zilei de 06 septembrie 2015, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 13 locaţii, situate în municipiul Bucureşti, şi judeţele Bacău, Călăraşi şi Ilfov, din care 3 sunt sediile unor instituţii publice, restul reprezentând sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice..

Procurorii DNA l-au reţinut pe Sorin Oprescu, primarul municipiului Bucureşti, pentru luare de mită, după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea bani.

El va fi prezentat, duminică, Tribunalului Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. 

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada 2013-2015, un grup bine organizat, la care a aderat şi Sorin Oprescu, a înfiinţat în administraţia locală din municipiul Bucureşti un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească contracte din partea instituţiilor publice aflate în subordinea Primarului trebuiau să remită o parte din profitul brut realizat din execuţia acelor contracte, cu titlul de mită, unor factori de decizie din cadrul aparatului.