Autorităţile ungare au interceptat marţi 2.284 de imigranţi, printre care 353 minori, care au pătruns ilegal te teritoriul Ungariei, alţi circa 7.800 de astfel de imigranţi traversând în prezent Serbia în drumul lor către statele vest-europene, transmite miercuri agenţia EFE.

De asemenea, situaţia rămâne tensionată în zona gării din Budapesta. Sute de imigranţi încearcă să se urce în trenuri pentru a-şi continua călătoria către Europa, dar poliţia maghiară nu le permite accesul în incita gării, astfel că în apropiere s-a creat o adevărată tabără.
Organizaţia de voluntari Migration Aid, creată pe Facebook, a lansat un apel la o manifestaţie pentru marţi după-amiază împotriva iniţiativei legislative prin care premierul Viktor Orban intenţionează să mărească pedepsele pentru trecerea ilegală a frontierei şi pentru deteriorarea gardului de sârmă ghimpată ridicat la graniţa cu Serbia.

În acest timp, la Belgrad premierul sârb Aleksandar Vucic a anunţat că la ora actuală circa 7.800 de imigranti se află în Serbia în patru puncte distincte, majoritatea îndreptându-se către Ungaria, cu obiectivul de a-şi continua mai departe drumul către alte state din UE, destinaţia preferată a celor mai mulţi fiind, desiigur, cea mai dezvoltată ţară din Europa, Germania.

AGERPRES